Mar i muntanya de botifarra i xipironets
Categoria:
Altres
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 20 Xipironets que a la peixateria ens netegen
- 3 Botifarres crues
- 2 Alls
- 1 Ceba
- 1/2 Pebrot vermell
- 1 Tomàquet madur
- Sal
- Oli d’oliva
- Brou de peix
- Cibulet
Per la picada:
- Un grapat d’ametlles torrades
- Sal
- 1 All
- 1 Galeta maria
4 racions
Elaboració
En una cassola amb una mica d’oli, sofregim els xipironets nets i tallats a trossos mitjans. Uns 2 o 3 minuts.
Quan estiguin ben daurats, els reservem.
En el mateix oli i cassola de fregir els xipironets, fem un sofregit amb la ceba tallada a juliana, el pebrot vermell tallat ben petit i el tomàquet ratllat.
Hi tornem a posar els xipironets.
Hi tirem una mica de brou de peix. Ho deixem coure, uns 10 minuts màxim.
Mentre, punxem les botifarres amb una forquilla perquè no s’esmicolin al coure-les.
Les tallem a trossos rodons de, més o menys, 1,5 cm.
En una paella amb una mica d’oli, saltem els trossos de botifarra uns 10 minuts.
Afegim els trossos de botifarra a la cassola on hi ha els xipironets, amb el sofregit i el brou de peix.
Hi tirem una mica de sal. Deixem coure tot junt uns 5 minuts.
Mentre, fem una picada amb un gra d’all, les ametlles torrades, sal i la galeta maria. Ho piquem ben picat i l’incorporem a la cassola.
Deixem que faci xup – xup, uns 5 minuts.
Ja es pot servir amb una mica de cibulet picat per sobre. Aquest plat és millor menjar-lo d’un dia per l’altre.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4135 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.