Pollastre de pagès a la cassola

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Pollastre de pagès d’uns 5 Kg, tallat a octaus.
  • 2 Cebes de Figueres.
  • 4 Tomàquets ben madurs.
  • 2 Cabeces d’alls
  • 1 Got petit de brandi.
  • 2 Litres de brou de pollastre.
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre.

Per la picada:

  • 2 Llesques de pa.
  • 50 gr d’avellanes.
  • 50 gr d’ametlles.
  • Un grapadet de pinyons
  • 4 Dents d’alls.
  • Julivert.
  • 10 gr de xocolata sense llet.

14 racions

Elaboració

Salpebrem el pollastre, trinxem la ceba i ratllem el tomàquet. Posem al foc una cassola de ferro colat amb oli (també pot ser de fang), i quan està calent.
Hi posem el pollastre a rostir, quan el veiem ben ros, són uns 30 minuts. Quan l’enrossim, li anem donant voltes continuament, el foc mitjà. El retirem i reservem.
Posem la ceba ben trinxada, baixem el foc i deixem sofregir uns 30 minuts.
Una vegada ben daurada, hi afegim el tomàquet trinxat i deixem fer uns 20 minuts més.

Mentre preparem la picada:

En una paella amb oli daurem les dues llesques de pa i els alls. En la picadora posem les avellanes, les ametlles, el pa fregit, els alls fregits, el julivert, els pinyons i la xocolata. Ho piquem i reservem.
Ara mirem si el sofregit de ceba i tomàquet està fet (ha de quedar com una melmelada).
Quan està fet afegim el pollastre que tenim reservat, li donem unes voltes i hi tirem el brandi.
Deixem evaporar i hi afegim el brou , la picada i les 2 cabeces d’alls senceres.
Deixem a foc baix unes 4 hores més o menys.
Aquest és un plat que és més bo menjar-lo de un dia per altre.

5h 30min


Recepta de cuina de Pollastre de pagès a la cassola
Pollastre de pagès a la cassola.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

23966 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: