Gratinat de patata

Ingredients

  • 6 patates
  • 1 dent d'all
  • 40 gr. de mantega
  • 1/4 l. de nata líquida
  • 1/4 l. de brou de pollastre
  • 1 pessic de nou moscada
  • Pebre blanc
  • Sal
  • 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • Herbes provençals

4 racions

Elaboració

Untar el recipient que introduirem al forn amb l'all i una part de la mantega (reservem una part de la mantega per posar uns bocinets sobre el gratinat abans d'enfornar).
Barrejar el formatge parmesà amb les herbes provençals i reservar.
Pelar les patates i tallar a rodanxes ben primes.
Distribuir les rodanxes de patata dins el recipient, de manera que quedin una mica sobreposades les unes sobre les altres, fins que tinguem coberta tota la base. Salpebrar i posar-hi una capa del formatge barrejat amb herbes provençals.
Repetim el pas anterior (capa de patates, salpebrar i capa de formatge) fins a acabar totes les rodanxes de patata i acabant amb una capa de formatge.
Regar amb la nata líquida i el brou de pollastre, empolsar amb la nou moscada i repartir per sobre petits bocinets de mantega.
Preescalfar el forn a 200°C.
Introduir al forn i coure uns 50 minuts (jo faig 25 minuts només amb calor inferior + 25 minuts amb grill i ventilador).

1h 30min

Notes

Si no agrada el formatge també queda bé sense posar-ne.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1902 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: