Llom amb salsa de cervesa i cebetes al vi
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 700 gr. de llom de porc en una peça
- 3 cebes
- 1 dent d'all
- 2 fulles de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 branqueta de julivert
- 1/2 litre de cervesa
- Oli d'oliva
- Pebre
- Sal
Per la guarnició:
- 400 gr. de cebetes franceses
- 50 gr. de mantega
- 1 dl. de vi de cuinar
- 1 dl. de brou de pollastre
- Pebre
- Sal
4 racions
Utensilis
Per tallar el llom va molt bé un ganivet elèctric, però si no també es pot fer amb un ganivet que talli força bé.
Elaboració
Pelar i picar les cebes i la dent d'all. Rentar el julivert i la farigola, secar amb paper de cuina i picar ben petit.
Escalfar 3 cullerades d'oli en una cassola que pugui anar al forn i afegir la carn. Fregir a foc viu durant 5 minuts donant-li la volta perque quedi ben daurada per totes bandes. Retirar la carn de la cassola, salpebrar i embolicar amb paper de forn per tal de mantenir-la calenta.
Sofregir la ceba picada en el mateix oli durant 10 minuts. Afegir l'all, el llorer i el julivert i la farigola picats, salpebrar i sofregir 2 minuts més. Mentrestant, precalentar el forn a 190°C.
Incorporar la carn a la cassola i sofregir tot junt durant 4 minuts. Regar amb la cervesa i passar la cassola al forn (jo la poso sobre la reixeta a l'alçada 2 i amb escalfor superior+inferior). Rostir 75 minuts, donant la volta de tant en tant.
Per pelar les cebetes franceses va molt bé tallar una mica la part superior i inferior i escaldar-les 2 minuts amb aigua bullent. Escórrer i deixar temperar una mica. Un cop fet això es pelen molt bé.
Fondre la mantega en una paella i sofregir les cebetes 10 minuts. Pujar el foc i deixar 2 minuts més perque quedin dauradetes. Salpebrar, regarles amb el vi i remenar.
Pujar una mica més el foc i deixar reduïr el vi lleugerament. Abocar el brou i tapar. Deixar coure 10 minuts a foc lent. Escórrer les cebetes i reservar també el suc de la seva cocció.
Retirar el rostit del forn i deixar reposar 5 minuts. Barrejar el suc de la cocció del rostit amb el suc de coure les cebetes i triturar amb la batedora fins que quedi una salsa ben fina.
Tallar el llom a talls no massa gruixuts i col·locar en una safata de servir. Regar amb la salsa de ceba i cervesa i guarnir amb les cebetes al vi.
3h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3029 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.