Gratinat de bacallà amb patates
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 600 gr. de bacallà dessalat
- 500 gr. de patates
- 1 got d'oli d'oliva
- 2 cebes
- 2 rovells d'ou
- 1 got de salsa beixamel
- 4 cullerades de formatge Emmental ratllat
- Sal
- Pebre
4 racions
Elaboració
Coure el bacallà en aigua bullint durant 5 minuts a foc suau. Pelar les patates i tallarles a dauets. Fregir-les en una paella amb oli, sense que s'arribin a daurar. Deixar-les escórrer sobre paper de cuina.
Tallar les cebes en juliana i ofegar lleugerament amb 3 cullerades d'oli. Netejar el bacallà de pell i espines i esmicolar. Barrejar el bacallà amb les patates i la ceba, salpebrar i extendre la barreja en un recipient que pugui anar al forn.
En un bol, barrejar la salsa beixamel amb els rovells batuts i 2 cullerades de formatge ratllat. Abocar sobre la barreja de bacallà i patates i empolvorar amb la resta de formatge ratllat. Posar al forn, preescalfat a 200°C, i coure durant uns 15 minuts, fins que es vegi daurat.
1h 30min
Notes
Si es vol un emplatat més maco, es pot gratinar ja col·locat en tarrines individuals.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3189 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.