Carxofes confitades amb pernil ibèric
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 6 o 8 Carxofes mitjanes
- Una cullerada de granets de pebre negre
- 1 All
- 6 Llotges de pernil ibèric
- Oli d'oliva verge
- Sal gruixuda (maldon)
4 racions
Elaboració
Preparació de les carxofes:
Tallem una mica la cua i traiem totes les fulles de l'exterior fins que arribem a les fulles tendres de dins.
Repelem la banda del tronc, deixant només la part més blanca. Tallem tota la part de dalt de les fulles, que és
la part externa i la part més dura d'elles, de manera que ens haurà quedat només el cor, que és la part que s'aprofita.
Tallem en sis trossos cada carxofa.
Confitat de les carxofes:
Agafem un pot, hi posem oli abundant ja que té de cobrir les carxofes i el posem al foc. Dins l'oli hi posem els grans
de pebre i el gra d'all.
Hi afegim les carxofes tallades i mantenim l'oli fent bombolletes petites. Si és necessari abaixem el foc.
No hem de fregir les carxofes, només les hem d'anar confitant.
Les deixem uns 40 minuts, vigilant sempre que l'oli no es passi de temperatura i quedin fregides.
En una paella saltem uns segons les llotges de pernil ibèric.
Per acabar:
Les servim ben escorregudes amb sal maldon per sobre i amb llotges de pernil.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4119 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.