Amanida de verat escabetxat amb daus de formatge i nous
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Tomàquets grans d'amanir
- 1 Pot de blat de moro
- 1 Bossa d'enciam
- 1 Paquet de daus de formatge tendre
- Sal
- Oli d'oliva
Per escabetxar el verat:
- 600 g de Verats frescos
- 1 Cabeça d’alls
- 2 Cebes tendres
- 3 Pastanagues petites
- Farina
- Herbes: farigola, romaní, sàlvia, julivert i orenga
- 1 Got (200 ml) d’aigua
- 1 Got (200 ml) de vinagre
- 1 Got (200 ml) d’oli d’oliva
- Pebre negre mòlt i sal
4 racions
Elaboració
Del verat escabetxat:
Li diem a la nostra peixatera que ens prepari el verat per escabetxar, netejant-lo i tallant-lo. Una vegada a casa el rentarem a sota l’aixeta, el salpebrem i el passem per farina.
Trinxem les cebes tendres i tallem les pastanagues a rodanxes.
Tallem a rodanxes petites la meitat dels alls i la resta els deixem amb la pell i els aixafem una mica amb la fulla del ganivet.
Posem 4 cullerades d’oli en una cassola i quan està calent, hi posem a enrrosir el verat que teníem enfarinat.
Deixem fer uns 3 minuts per cada banda, (ha de quedar daurat per fora però tendre per dintre), el retirem i reservem en un recipient de vidre o de ceràmica.
En la mateixa cassola posem la ceba, els alls tallats i els sencers. Deixem enrossir durant uns 5 minuts, a foc mig (no ha de quedar fregit).
Pasats els 5 minuts, hi tirem les herbes, l’aigua, el vinagre i l’oli. Salpebrem i ho deixem coure uns 5 minuts mes.
Aboquem l’escabetx per sobre del verat que teníem reservat al recipient de ceràmica, fins cobrir el peix.
Una vegada fred, el posem a la nevera tapat amb paper film. El podem menjar al dia següent, però millor apartir del tercer dia.
De l'amanida:
A cadacun dels 4 plats hi posem, 1 o 2 grills de tomàquet, una
mica d'enciam, una mica de blat de moro, 4 o 5 daus de formatge, 2 filets de verat escabetxat i unes quantes nous.
Ho amanim amb una mica de sal i oli d'oliva.
Ja es pot servir.
35min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1923 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.