Xai amb samfaina

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 o 6 Talls de xai variats (costelles, mitjanes, cuixa, coll,...)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sal gruixuda
  • 4 Pebrots de Padrón

Per la samfaina per 2 persones:

  • 3 Tomàquets madurs petits
  • 1/2 Albergínia
  • 1/2 Pebrot verd
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 1/2 Carbassó
  • 1 Ceba petita
  • Sal
  • Oli d'oliva verge

2 racions

Elaboració

De la samfaina:

Preparem les hortalisses.
Pelem la ceba, la trossegem i fem el mateix amb el pebrot verd i el vermell, rentant bé el seu exterior i retirant les seves llavors.
Fem el mateix amb l'albergínia i el carbassó, els quals els pelarem o no, segons el gust de cadascú.
En un paella antiadherent ben calenta, hi tirem un raig d'oli d'oliva verge i, hi sofregim la ceba, els pebrots i l'albergínia, i finalment el carbassó.
Ho deixem fer tot junt a foc mitjà uns 10 minuts i, hi afegim la sal (al gust).
Acabem la samfaina afegin'hi els tomàquets, pelats, sense llavors ni cor i trossejats.
Deixem que la samfaina espesseixi i deixem fregir el tomàquec. Rectifiquem de sal si fos necessari.

Del xai:

Salem una mica els talls de xai. En una planxa hi posem una mica d'oli, quan està calenta, coem el xai girant-lo tot sovint. El temps de cocció depen del comensal, normalment el xai agrada bastant fet, per tant uns 8 o 10 minuts.

Per montar el plat:

En un plat hi posem 2 o 3 peces de xai per persona, al costat la samfaina i per donar-li més color al plat, un parell de pebrots de Padrón que hem fet a la planxa amb el xai.

40min


Recepta de cuina de Xai amb samfaina
Xai amb samfaina.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3488 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: