Bacallà al forn amb gambes i alls confitats
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 4 talls de bacallà gruixuts i dessalats
- 8 gambes petites
- 1/4 de kg de patates grosses
- 8 grans d’all
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Agafem una safata per anar al forn i cobrim la superfície amb oli d’oliva; hi posem les patates tallades a rotllanes fines procurant que cobreixi el fons i afegiu-hi un polsim de sal.
Posem el bacallà damunt les patates (no cal posar-hi sal).
Per fer els alls confitats:
En un cassó no massa gros, hi posem oli d’oliva hi poc abans que comenci a bullir, el retirem del foc i hi tirem els grans d’all pelats.
Aquests alls s’han de bullir, i no pas de fregir, amb l’oli , de manera que quan veiem que l’oli gairebé no bull, l’acostarem de nou al foc el just perquè agafi la temperatura per tornar a bullir.
Quan veiem que els alls ja s’han confitat en l’oli (no gaire més de sis o set minuts bullint a poc a poc), els apartem.
Per acabar el plat:
Posem els alls confitats sobre el bacallà i patates, ho posem al forn fins que tot plegat estigui ben cuit, de 15 a 20 minuts. Cinc o set minuts abans hi posem les gambes.
Ja es pot servir.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4305 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.