Pèsols ofegats amb calamar farcit d'hortalisses

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per el calamar farcit:

  • 4 calamars
  • 2 carbassons
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Un pot de conserva de tomàquet triturat casolá
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Per els pèsols ofegats:

  • 1 quilo de pèsols frescos si estem en temporada i si no congelats
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 alls
  • 1 fulla de llorer i 1 de menta
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
  • Un got d’aigua

4 racions

Elaboració

Del calamar farcit:

En una paella amb una mica d'oli hi posem la ceba i l'all triturat ben petit. Ho deixem enrossir.
Quan agafa color hi afegim el tomàquet. Ho salpebrem.
Passats uns 10 minuts hi afegim les hortalisses tallades ben petites.
Mentrestant tallem les cues dels calamars i les passem per una altre paella. Les reservem.
Quan ho tenim tot, netegem els calamars, els omplim i els tanquem amb un escuradents per tal que no besin.
Ho posem tot al forn a 160ºC fins que veiem que els calamars canvien de color que és quan hem de donar la volta als calamars.
Són uns 15 minuts de forn. Mentre es fan els calamars podem fer els pèsols ofegats per reduir el temps d'elaboració de la recepta.

Dels pèsols ofegats:

En una cassola de ferro amb tapa de vidre, hi posem una mica d’oli i la ceba ben trinxada i l’all a rodanxes. Ho salpebrem i deixem daurar a foc lent.
Quant la ceba està transparent hi afegim els pèsols desgranats. Ho remenem i hi afegim la fulla de llorer, la fulla de menta, la sal i el got d’aigua. Tapem la cassola i ho deixem bullir lentament durant uns 20 minuts, sacsejant la cassola de tant en tant.
Apaguem el foc, i ho tastem de sal.

Per acabar el plat:

En un plat posem una ració de pèsols i un calamar farcit per persona.

50min


Recepta de cuina de Pèsols ofegats amb calamar farcit d'hortalisses

Pèsols ofegats amb calamar farcit d'hortalisses.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1632 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: