Sopa de ceba gratinada i sense ou
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 o 8 cebes mitjanes
- Formatge ratllat el que agradi per gratinar
- 1,5 litres de caldo de verdures casolà
- Llesques de pa de barra al gust
- 50 gr de mantega de bona qualitat (opcional)
- Oli d’oliva verge extra
- 1 cullera de sopa de farina
- Sal i pebre molta al moment
4 racions
Elaboració
Netegem les cebes i les tallem en juliana. Ho reservem
Posem les llesques de pa al forn o a la torradora perquè quedin torradetes.
En una cassola ampla hi posem la mantega (la mantega és opcional, en el seu lloc hi podem posar oli). Quan la mantega estigui fossa (si hem triat aquesta opció), hi afegim la ceba tallada, ho remenen amb una cullera de fusta i hi afegim un raig d'oli d'oliva. Remenant de tant en tant i ho deixem coure a foc lent, uns 25 minuts.
En aquest moment hi afegim la farina i remenem fins que desapareixi. Posem el caldo de les verdures i hi afegim la sal amb una mica de pebre molta al moment. Deixem coure uns 15 minuts. Pre escalfem el forn a 220 º C
En unes cassoletes individuals de fang amb un cullerot posem la sopa de ceba, les llesques de pa torrades i el formatge ratllat. Les posem al forn de 5 a 6 minuts per gratinar.
Es serveix ben calenta.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2324 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.