Cuixes de pollastre amb sèpia i escamarlans
Categoria:
Altres
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 cuixes de pollastre
- 2 sèpies (un total d'uns 800 gr aprox), netes i tallades a daus
- 8 escamarlans
- 1 ceba gran
- 4 tomàquets madurs
- Farigola
- 1 porro
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- 25 g d'ametlles torrades
- 1 galeta “maria”
- Una mica de farina
- 1 copa de brandi
- Oli, sal, pebre
- 1 litre de brou de peix casolà
4 racions
Elaboració
En una cassola amb una mica d'oli hi saltem els escamarlans i després la sèpia tallada a daus.
Ho reservem.
A continuació enrossim a la mateixa cassola les cuixes de pollastre, salpebrades, i quan ho
tinguem ros, ho reservem.
A la mateixa cassola hi fem er un sofregit de ceba (primer, deixem que enrosseixi) i tomàquet,
sense pell ni llavors. Quan tinguem el sofregit fet hi afegim de nou els talls de pollastre,
hi donem unes voltes a fi que s'escalfin i ho mullem amb el brandi. Ho encenem a fi que l'alcohol cremi, ho empolsem amb farina i ho barregem bé a fi que aquesta es cogui.
Hi tirem el brou de peix, fins que ho cobreixi tot, també hi posem unes branques de farigola, el porro tallat a trossos mitjans i la fulla de llorer. Ho deixem coure uns 20 - 25 minuts, enretirem les cuixes de pollastre i colem la salsa passant-la pel colador xinès.
Tornem a posar els talls de pollastre a la cassola, juntament ara amb la sèpia, i ho cobrim amb la salsa colada. Deu minuts més tard hi afegim una picada feta amb els grans d'all, les ametlles torrades i la galeta maria, i deixatada amb brou de peix. Hi afegim també els escamarlans i a foc més aviat lent que faci la xup xup uns cinc minutets.
Rectifiquem de sal i pebre i ja es pot servir.
1h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2511 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.