Mussola o caçó amb parmentier i crema de marisc
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 o 6 rodanxes de mussola segons tamany
- Oli d'oliva
- Sal
- 1 pot d'all i julivert amb oli ben picat
- 1 ou dur
Pel parmentier:
- 2 patates mitjanes
- 50 g de nata
- Sal i pebre
Per la crema de marisc:
- 1/2 litre de fumet de peix casolà
- 6 gambes mitjanes descongelades
- Una dotzena de musclos
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 patata
- 50 cc. de crema de llet
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
3 racions
Elaboració
De la crema de marisc i el parmentier:
Fem els musclos al vapor, els traiem de la closca i els reservem.
Pelem les gambes. En una olla amb un raig d'oli, hi fregim els caps i les pells.
Tallem el porro i la ceba i ho afegim al olla, ho remenem i que es fregeixi una mica.
Ara hi fiquem les patates netes, pelades i a trossos.
Hi aboquem el fumet de peix i deixem que bulli uns 30 minuts.
Ho triturem i ho passem pel colador xinès.
Posem la crema al foc, i en quan arrenqui el bull, hi afegim les cues de gamba i la crema de llet, ho coem 2 minuts. Ho salem una mica.
Ho tornem a triturar ara amb les cues de les gambes i els musclos. Ja tenim la crema de marisc que reservem. Són uns 45 minuts.
Mentre fem la crema de marisc, coem les patates amb una olla amb aigua, durant uns 20 o 25 minuts, les pelem, aixafem i reservem. Posem la nata a bullir i la barregem amb les patates aixafades, la mantega, la sal i el pebre. Ja tenim el parmentier de patata.
De la mussola i montar el plat:
En una paella amb una mica d'oli hi posem la mussola amb un polsim de sal i la fregim uns 3 minuts per costat.
En un plat hi posem de base el parmentier, a sobre la mussola i damunt la crema de marisc amb una mica d'ou dur ratllat a sobre. Decorem el contorn del plat amb una mica d'all amb julivert i oli molt picat.
55min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1420 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.