Filets de llobarro al forn, a l'estil mediterrani
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos llobarros de 400 grams cadascun (aproximadament)
- Patates a lo pobre
- Dos tomàquets vermells de mida grossa
- Dos alls pelats sense el cor
- Sis filets d'anxova amb oli
- 50 grams d'olives negres sense pinyol
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una cullerada de tàperes en vinagre
2 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular de mida gran
Un morter amb la seva ma
Dues espàtules metàl·liques planes
Elaboració
Primerament fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop cuites les reservem. A part, en un morter hi posem: dos alls pelats sense el cor, sis filets d'anxoves tallats a trossos, les olives negres, i una cullerada de tàperes, i amb la ma de morter ho xafem tot ben aixafat, i quan ja estigui tot plegat fet una pasta, hi afegim tres dits d'oli d'oliva, i ho remenem com si féssim un allioli, i ho reservem.
Seguidament netegem els llobarros, en traiem dos filets de cadascun, i els reservem.
A continuació, damunt de les patates a lo pobre, fem una capa de rodanxes de tomàquet ben fines, hi posem els quatre filets de llobarro regats amb un raig de vi i al damunt els cobrim amb la barreja que hem fet en el morter, i ho enfornem a 180º, durant 15 minuts, i ja ho podrem servir en un plat de la següent manera: primer fem un llit amb les patates i els tomàquets, i al damunt dos filets de llobarro en cada plat, hi afegim un rajolí d'oli d'oliva, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta te el seu origen a la part de la mediterrània tocant a Marsella.
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1735 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.