Risotto al safrà
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 175 g d'arròs
- Una mica de mantega
- 1 ceba petita picada
- 1/2 vas de vi blanc sec
- 1/4 de cullerada de safrà
- 25 g de formatge
- 600 ml de brou de pollastre casolà
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
2 racions
Elaboració
Fonem una mica de mantega a foc mig en una cassola, hi afegim la ceba ben picada i deixem que cogui, uns 5 minuts, fins que estigui tova. Mantenim el brou calent.
Hi aboquem l'arròs, ho remenem i deixem coure 2-3 minuts.
Hi afegim el vi, ho remenem i deixem coure fins que s'evapori.
A continuació, hi incorporem el brou calent, afegint cada vegada aproximadament una tasseta de cafè i deixem que l'arròs es begui el brou abans d'afegir-ne més.
Ho coem, remenant de tant en tant, fins que l'arròs comenci a estar cremós però encara al dente, uns 15 minuts. Posem el safrà al caldo restant i l'afegim a l'arròs.
Apaguem el foc, hi tirem el formatge acabat de rallar i ho barregem. Rectifiquem de sal i pebre.
Tapem la cassola i ho deixem reposar 2-3 minuts per què els gustos es fusionin.
Ja es pot servir el plat.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1763 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.