Ànec estofat amb olives trencades, cebes de platillo i botons de rovelló
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un ànec de quilo i mig (queda millor si ho fem amb un ànec mut)
- 300 grams de cebes del platillo
- 400 grams de botons de rovelló en conserva
- 300 grams d'olives verdes trencades
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre casolà
- Una ceba tallada a la brunesa
- Tres alls pelats
- Una fulla de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi ranci
- Pa fregit
- Julivert picat
- Ametlles torrades
- Xocolata en pols
- Mel
- Sucre
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Una paella gran
Una cullera de fusta
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, en una paella mitjana a foc baix, posem les cebes de platillo pelades, amb: un pessic de sucre i sal, i un raig d'oli d'oliva, i quan ja comencen a estar toves, hi afegim un raig de mel, i les anem remenant fins que estiguin caramel·litzades, i les reservem.
Seguidament, en una paella gran, saltem els botons de rovelló salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A part, fem una picada amb: un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, julivert picat, un all pelat, una cullerada de xocolata en pols, un pessic de sal i pebre negre, i un cullerot de brou, tot seguit passem la batedora elèctrica, i ho reservem.
A continuació, tallem l'ànec en trossos regulars, i el sofregim salpebrat, amb un bon raig d'oli d'oliva, una ceba tallada a la brunesa, una fulla de llorer, i dos alls pelats i aixafats, i ho remenem amb la cullera de fusta, fins que tot el conjunt, és ben daurat i hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre que cobreixi l'ànec, i a foc mitjà deixem que vagi coent-se, fins que veiem que l'ànec ja és gairebé cuit, i és llavors quan hi afegim: les cebes caramel·litzades, la picada, i els rovellons, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.
2h
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1617 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.