Carxofes farcides de carn
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit carxofes mitjanetes, 150 grams de llonganissa amb pebre, una ceba mitjana, oli d'oliva verge, un gra d'all, sal i mitja llimona.
- Per la salsa: Mig litre de llet fresca, 30 grams de "maizena" o similar, unes boletes de mantega, i sal. Una mica de ceba ratllada.
- 100 grams de formatge emmental ratllat.
4 racions
Utensilis
Safata de forn. Ratllador.
Elaboració
Netejarem de les fulles exteriiors les carxofes, i les posarem a bullir en una olla amb l'aigua calenta, un raget de llimona (perquè no es tornin negres) i sal.
Les reservarem.
Posarem una paella al foc amb oli, afegirem la ceba ratllada, i la dorarem poc a poc.
Afegirem la llonganissa desfeta, i la daurarem juntament amb la ceba i el granet d'all.
Quan estigui cuit, ho posarem dins els cors de les caxofes, que prèviament haurem posat en una safata de forn, amb uns dauets de mantega al fons.
Salsa: Posarem una mica de mantega al foc en una paella gran, i afegirem una mica de ceba ratllada, dorant-la lleugerament. Afegirem la llet i la farina (degudament desfeta en una mica de llet, a part). Esperarem que espessi sense deixar-ho de remenar, i la tirarem a sobre de les carxofes.
Hi ficarem el formatge ratllat per sobre, i ho introduirem al forn fins que estigui rosset.
1h
Notes
Es presenta amb la mateixa safata de forn.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4878 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.