Carxofes farcides de carn

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Vuit carxofes mitjanetes, 150 grams de llonganissa amb pebre, una ceba mitjana, oli d'oliva verge, un gra d'all, sal i mitja llimona.
  • Per la salsa: Mig litre de llet fresca, 30 grams de "maizena" o similar, unes boletes de mantega, i sal. Una mica de ceba ratllada.
  • 100 grams de formatge emmental ratllat.

4 racions

Utensilis

Safata de forn. Ratllador.

Elaboració

Netejarem de les fulles exteriiors les carxofes, i les posarem a bullir en una olla amb l'aigua calenta, un raget de llimona (perquè no es tornin negres) i sal.
Les reservarem.
Posarem una paella al foc amb oli, afegirem la ceba ratllada, i la dorarem poc a poc.
Afegirem la llonganissa desfeta, i la daurarem juntament amb la ceba i el granet d'all.
Quan estigui cuit, ho posarem dins els cors de les caxofes, que prèviament haurem posat en una safata de forn, amb uns dauets de mantega al fons.
Salsa: Posarem una mica de mantega al foc en una paella gran, i afegirem una mica de ceba ratllada, dorant-la lleugerament. Afegirem la llet i la farina (degudament desfeta en una mica de llet, a part). Esperarem que espessi sense deixar-ho de remenar, i la tirarem a sobre de les carxofes.
Hi ficarem el formatge ratllat per sobre, i ho introduirem al forn fins que estigui rosset.

1h

Notes

Es presenta amb la mateixa safata de forn.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4878 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

El taller de cuina diu:
Tot el que vagi amb carxofes m'encanta!
Teresa Vives Mariné diu:
Hola,

Veuràs que són boníssimes. Gràcies

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: