Cigrons estofats, amb bolets
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams, de cigrons bullits. ( al comprar-los, demanem un pot de suc de bullir-los)
- Dos pots de barreja de bolets, de vidre
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Cinc alls pelats
- Sofregit de tomàquet,( està en les meves receptes)
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
- Conyac
- Ví ranci
- Sal
- Oli d'oliva
4 racions
Elaboració
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, el llorer, i els alls làminats. Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet, i un bon raig de vi ranci, i conyac.
Quan ha reduït, afegim els bolets, i hi donem uns tombs. Seguidament, afegim una mica dels suc dels cigrons, i deixem que coguin una estona.A part, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades( pelades), pa fregit, dos alls pelats, julivert picolat, i un raig del suc dels cigrons. Ho passem per la batedora, i ho reservem.Quan els bolets són cuits, afegim els cigrons, i la picada, i ho deixem coure tot plegat a foc baix, uns deu minuts més, ho corregim de sal, i ja els podrem treure a taula, en la mateixa cassola, per gaudir d'un bon plat de temporada de bolets.
1h
Notes
Aquesta recepta, la podem fer amb cigrons naturals, o amb cigrons comprats cuits.
Si és temporada, la podem fer amb bolets naturals, peró també la podem fer tot l'any, amb barreja de bolets de pot.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4855 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.