Tronc de lluç a la donostiarra amb llit de patates

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Pais Vasc
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Tronc de lluç d'uns 200 g
  • 2 Gotes de vinagre blanc
  • Unes fulles de julivert (que també podeu incloure com una fulla més en una amanida verda...)
  • 2 Patates que siguin noves
  • 1 Bitxo picant, altrament anomenat "guindilla"
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Dent d'all
  • 1/2 Llimona
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre en gra
  • Pebre negre mòlt

1 racions

Elaboració

Pelem les patates i les disposem en un recipient de plàstic per anar al microones amb un dit d'aigua, (millor envasada), una fulleta de llorer, sal i uns granets de pebre.
Les emboliquem amb paper film, fem un parell de forats al film amb la punta d'un ganivet, i programem el microones uns 8 minuts a 400 w.
En una paella antiadherent que pugui anar al forn, hi posem un rajolí d'oli d'oliva, i marquem a foc fort el tronc de lluç salpebrat. No es tracta de coure'l així del tot, l'acabarem de coure per espai de 4 minuts al forn a 180 graus.
Abans de ficar-lo al forn, posem un rajolí d'aigua a la paella. Així després podrem muntar la "donosti", una emulsió de l'aigua del propi peix amb oli d'oliva, llimona, vinagre, bitxo i all.
Piquem el julivert a mà, fent un moviment de "barca" amb el ganivet tallant molt finament un farcellet comprimit de fulles entre els dits de la mà.
Preescalfem el forn a 180 graus. Hi posem el tronc de lluç i el deixem coure uns 4 minuts. Traiem el lluç del forn.
Mullem el lluç amb el suc de llimona (no gaire), i amb el vinagre, i si us ha quedat sec, amb una espurneta d'aigua.
A banda, en 3 cullerades d'oli d'oliva extra afegim: bitxo i l’all
Escaldem el tronc de lluç amb aquest oli, i muntem la donosti a foc lent, en moviments circulars per tal que la emulsió sigui òptima. Pensem que és el mateix principi d'elaboració que el pilpil.
Emplateu el lluç, posem les patates a banda, i salsem amb aquest suc que encara us queda a la paella.

25min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3310 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: