Paella marinera
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 gambes
- 8 escamarlants
- Un grapat de musclos de roca
- Un grapat cloïsses (o similars)
- 1 Sèpia
- 3 alls tendres
- 1 Ceba de Figueres
- 1 Pebrot verd
- 1 Nyora
- 1 Pebrot xoricer
- Julivert
- Sal i pebre
- 1 all normal
- Arròs Bomba (4-5 tasses per 4 persones)
- Fumet de peix (el triple de tasses que d'arròs)
- Zafrà
- Conyac
4 racions
Utensilis
Paellero (diàmetre en funció racions)
Elaboració
En una cassola, amb una mica d'oli, saltejem les gambes i els escamarlants sense que queden massa cuits, i els reservem.
Posteriorment, posem a coure la sèpia prèviament tallada a trossets i reservem. Alhora, obrim al vapor en una olla, els musclos i les cloïsses i reservem.
Tallem a trossets petits, la ceba, el pebrot verd, els alls tendres, la nyora i el pebrot xoricer (prèviament posats en remull).
A la mateixa cassola afegim una mica d'oli i posem els ingredients anteriors a foc molt lent i que vagin coent poc a poc, fins que agafi un color dorat la ceba. Mentrestant piquem el julivert amb el gra d'all. Un cop estigui al seu punt el sofregit, hi afegim la sèpia, els musclos i les cloïsses, ho barrejem bé, tirem un raig de conyac, i hi afegim l'arroç. Agafem una mica de fument de peix, desfem l'all i julivert picat, hi ho barrejem bé amb l'arròs, perquè agafi gust, i tenim a foc lent dos minuts rossejant. Afegim el fumet de peix, el zafrà, remenem bé, i rectifiquem de sal i pebre. Coem a foc ràpid durant 18-20 minuts, i quan manquin uns minuts afegir les gambes (també es poden reservar i afegir-les quan la paella estigui feta al damunt). Parem el foc, tapem amb un drap de cotó la cassola, i deixem reposar uns tres minuts.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4218 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.