Cloïsses al vermouth blanc
Ingredients
- 1 kg de cloïsses
- 1 got de vermouth blanc
- 1 ceba gran
- 1 grill d'all
- 1 cullerada i mitja de farina fluixa
- Oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Posem les cloïsses amb aigua i sal 30 minuts, perquè treguin la sorra. Un cop passat aquest temps, les posarem en un pot i les obrirem al vapor amb un raig de vermouth(s'obren ràpid). En una cassola o paella gran, hi posem oli d'oliva i sofregim la ceba ben picada, i quan comenci a quedar transparent, i afegim l'all picat. Quan la ceba comenci a enrossir (no esperar que estigui rossa del tot), afegirem les cloïsses,les arruixem amb el vermouth i hi tirem per sobre la cullerada de farina. Ho remanem bé perquè aquesta barreja s'impregni bé amb les cloïsses, i deixarem fer el xup-xup, fins que veiem que el vermouth s'ha evaporat i ha quedat una salsa blanca semi espesa. Mentres va fent el xup xup remanem la cassola perquè la salsa s'espesseixi.
1h
Notes
Per acompanyarles aconsello un bon bi blanc, a mi particularment m'agrada l'Albarinyo o un vi d'Alella ben fresquets.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1512 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.