Cigrons menuts saltejats amb botifarra negra i ceba confitada
Categoria:
Llegums i verdures
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 g de cigrons menuts COMPRATS CUITS.
- 1 botifarra negra
- 2 cebes
- Oli d’oliva
- Sal
- Sal gruixuda
2 racions
Elaboració
-Per fer la ceba confitada:
-Es pelen les cebes i es tallen ben fines a grills.
-Es posa al foc una paella, s’hi tira la ceba tallada amb ua mica d’oli d’oliva . La paella sempre destapada.
-Al principi es posa a foc viu, entre 5 i 7 minuts, movent sense parar.
-Quant estigui la ceba ben impregnada en el greix, es baixa el foc al mínim i es remou de tant en tant. A poc a poc es va tornant melosa i lleugerament daurada.
-Quan se separi el greix, i quedi en el fons la ceba està llesta.
En total són uns 45 minuts, per fer la ceba confitada ( no caramel.litzada ).
-A continuació, trituro la botifarra negra, ha de quedar ben desfeta ( esparracada ) i en una paella quan l’oli está ben calent, la saltejo uns 2 minuts.
-Barrejo bé, la botifarra amb la ceba confitada i els cigrons menuts .
-En una paella amb una mica d'oli i quan està calent, ho saltejo tot, entre 2 i 3 minuts.
-Emplato la barreja anterior i hi tiro una mica de sal gruixuda.
50min
Notes
Fer la ceba confitada té un procés molt llarg. Quan en fem en podem fer molta i fer-ne conserva amb potets petits.
També en venen a les tendes en conserva.
Ho dic, ja que aquest plat de 50 minuts només confitar la ceba són 45 minuts, si es vol fer bé.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6350 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.