Calçots a la brasa amb la seva salsa
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya-Valls i altres
Dieta: baixa en greixos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per el calçots:
- Uns 20 calçots per persona
Per la salsa:
- 1 cabeça d'alls escalivats i 1 all cru
- 100 g. d'ametlles torrades i pelades
- 30 g. d'avellanes torrades i pelades
- 4 o 5 tomacons madurs escalivats
- 80 cl. d'oli d'oliva arbequina
- 1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
- 1 Polpa de nyora
- Sal
4 racions
Utensilis
Morter.
Elaboració
Per coure els calçots:
-Preparem els calçots un a un per treure la mica se sorra que poden portar i els tallem més o menys a la mateixa mida.
-Preparem un foc fort, millor amb llenya de sarment. Els calçots, a més de fer-se a la brasa, han de quedar cremats una mica per fora, així aconseguirem que es pelin millor al menjar-los.
-Esperem que el foc baixi una mica i, sense que desapareguin les flames, els estenem i col•loquem a sobre la graella. La deixem cremar uns minuts perquè així els calçots no agafin el gust del que s'hagi cuinat prèviament.
-Disposem els calçots a sobre de la graella un al costat de l'altre. Quan ja estiguin ben cremats per fora ( en el moment en que veiem que els surt una mica d'aigua, ja podem donar-li la volta) , els donem la volta i els acabem de coure.
-Els servirem en una teula o embolicats amb paper de diari. Esperem uns minuts que s'acabin de coure amb el seu propi calor i ja es poden menjar.
S'acompanyen amb la salsa.
Per fer la salsa:
-En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust.
-Després picarem els alls.
-Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.
-Picarem els tomacons.
-Afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).
-Finalment afegirem la llesca de pa, la polpa de la nyora .
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1578 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.