Lluç a la planxa amb samfaina, cama-secs i romesco
Categoria:
Peixos i mariscos
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1Llom de lluç fresc d’uns 150g.
- 100 g de camasecs
- 4 Grans d’all
- 1 Pot de romesco de qualitat
- Oli d’oliva
- Sal
Per la samfaina:
- 1 Pebrot vermell petit
- 1 Ceba mitjana
- 1 Albergínia
- 1 Carbassó
- 100 g. de tomàquet fregit
- Oli i sal
1 racions
Elaboració
Per elaborar la samfaina:
Es talla el pebrot, la ceba, l’albergínia i el carbassó a trossets petits. Fiquem el pebrot i la ceba en una paella amb l’oli calent i ho deixem que es vagi fent poc a poc.
A mig coure hi afegim l’albergínia i el carbassó. Es sala tot. Quan l’albergínia i el carbassó estiguin cuits, hi posem el tomàquet fregit i ja es pot menjar. Són uns 30 minuts.
Per fer els bolets i el lluç:
Mentre, netegem els bolets. Els posem en una altre paella amb una mica d’oli, sal, els alls laminats i el foc alt amb la paella tapada, uns 5 minuts, fins que treguin l’aigua. Amb la paella destapada i el foc alt, deixem uns 10 minuts més. Els reservem.
Per fer el lluç:
En una planxa untada amb oli quan està ben calenta salem el lluç i els deixem coure uns 5 minuts per cada costat.
Per emplatar:
En un plat posem de base la samfaina i els cama-secs, a sobre el lluç i sobre el lluç una mica de romesco.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2599 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.