Conill a la "patacada"
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Alta Garrotxa- Can Planes - Vall del Bac
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Conill d’uns 900 g
- Herbes aromàtiques ( romaní, farigola, orenga,…)
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Oli d’oliva
- Per acompanyar: pebrot verd fregit, patates fregides,…( opcional )
2 racions
Utensilis
Mànec de morter.
Elaboració
-Agafem el conill sencer , un cop net i pelat, amb un mànec de morter li donem unes “ patacades ” suaus.
-Posem el conill sencer ( sense partir-lo per cap lloc ) en una safata. Hi posem: bastant pebre negre mòlt , sal i les herbes aromàtiques ( oli, NO ). El deixem a la nevera 24h.
-Agafem el conill i el partim pel mig (treiem el fetge i alguna altre part que no sigui purament la carn, el cap no el treiemn).
-Posem les dues meitats en una bona brasa que hem fet amb llenya d’alzina i l’anem girant de tant en tant ( encara no hi hem tirat oli ).
-Deixem coure uns 30 minuts i quan falten 5 minuts i tirem un raig d’oli per costat.
-Agafem mig conill ja cuit I amb unes tisores, el tellem a trossos ni petits ni grossos.
-El posem al plat i l’acompanyament és opcional. Ja el podem servir.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3755 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.