Verat escabetxat
Categoria:
Peixos i mariscos
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Quilo de verats frescos.
- 1 Cabeça d’alls.
- 2 Cebes tendres.
- 3 Pastanagues petites
- Herbes: 2 fulles de llorer, 1 branca de farigola, 1 branca de romaní, un branqueta de marduix, 1 fulla de sàlvia, julivert i orenga.
- 1 Got (200 ml) d’aigua.
- 1 Got (200 ml) de vinagre.
- 1 Got (200 ml) d’oli d’oliva
- 1 Cullaradeta pebre vermell dolç.
- Pebre negre en gra, pebre negre mòlta i sal.
6 racions
Elaboració
-Li diem a la nostra peixatera que ens prepari el verat per escabetxar, netejant-lo i tallant-lo. Una vegada a casa el rentarem a sota l’aixeta, el salpebrem i el passem per farina.
-Trinxem les cebes tendres i tallem les pastanagues a rodanxes.
-Tallem a rodanxes petites la meitat dels alls i la resta els deixem amb la pell i els aixafem una mica amb la fulla del ganivet.
-Posem 4 cullerades d’oli en una cassola i quan està calent, hi posem a enrrosir el verat que teníem enfarinat.
-Deixem fer uns 3 minuts per cada banda, (ha de quedar daurat per fora però tendre per dintre), el retirem i reservem en un recipient de vidre o de ceràmica.
-En la mateixa cassola posem la ceba, els alls tallats i els sencers. Deixem enrossir durant uns 5 minuts, a foc mig (ha de quedar potxat no fregit).
-Pasats els 5 minuts, hi tirem les herbes, la culleradeta de pebre vermell, l’aigua, el vinagre i l’oli. Salpebrem i ho deixem coure uns 5 minuts mes.
-Aboquem l’escabetx per sobre del verat que teníem reservat al recipient de ceràmica, fins cobrir el peix.
-Una vegada fred, el posem a la nevera tapat amb paper film. El podem menjar al dia següent, però millor apartir del tercer dia.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4988 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.