Caldereta de xai
Categoria:
Carns
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg i mig de xai tallat a trossos. (es poden utilitzar diferents peces, per exemple: cuixa, coll, braó,...)
- Xampinyons
- 2 Cebes
- 1 Tomàquet madur
- 3 o 4 Dents d'all
- 1 Llesca de pa
- Mig got de vi blanc o de negre
- Romaní/farigola
- Pebre blanc
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
6 racions
Elaboració
En una olla, fregim els trossos de xai a foc fort. Es tracta que la part externa es dauri i quedi cruixent, encara que l'interior quedi cru. Ho reservem
En aquest mateix oli daurem els alls i les cebes. La ceba es talla molt menuda, perquè es faci ràpidament.
Quan està tot daurat es retira a un morter i es fregeix la llesca de pa, que un cop llesta també s'incorpora al morter. Amb el mall es barreja tot bé.
Introduïm a l'olla el xai que teníem reservat. Hi afegim el tomàquet pelat i tallat a trossos, la barreja del morter, sal, pebre, una mica de romaní i / o farigola al gust per aromatitzar i finalment el mig got de vi blanc o negre. Es remou tot i es deixa coure uns 5 minuts.
Netegem i saltegem en una paella amb una mica d’oli i sal, els xampinyons. Els reservem.
Afegim un got d'aigua a l’olla i deixem coure el conjunt, tapat durant aproximadament 90 minuts. Si el guisat perd excessiu líquid, hi afegim una mica més d'aigua. Quan falten uns 15 minuts hi posem els xampinyons que haviem reservat.
El podem acompanyar amb una mica d'arròs blanc.
1h 50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2491 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.