Cua de bou estofada a l’antiga
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Cues de bou trossejades
- 1 Ceba mitjana
- 2 Tomàquets petits madurs
- 2 Cullerades de farina
- 2 dl de vi negre
- 1 litre de brou de carn
- Oli d’oliva
- Sal
Pel buquet d’herbes:
- 2 Fulles de llorer
- 1 Branqueta de farigola
- 1 Pastanaga petita
- 1 Porro,
- 1 Tros d’api
- Julivert
Per a la guarnició:
- 3 Pastanagues mitjanes
- 500 g de Patates tallades a daus petits
4 racions
Elaboració
Salem els trossos de cua de bou, la daurem en oli d’oliva i la reservem en una cassola de fang. En una paella, aprofitant l’oli que hem fet servir per fregir la cua de bou, fem un sofregit amb ceba trinxada i el tomàquet. Un cop a punt, hi afegim les dues cullerades de farina diluïdes en el vi negre. Ho remenem tot enèrgicament i a poc a poc hi incorporem el brou de carn, que haurem escalfat abans. Passem tota aquesta salsa pel colador xinès i la repartim sobre els trossos de la cua de bou fins que quedin ben coberts. Després hi afegim el buquet d’herbes i ho deixem coure unes 3 hores com a mínim, fins que sigui ben cuit. Mitja hora abans d’acabar la cocció, hi afegiu les pastanagues trossejades, el gra d’all i les patates tallades a daus.
3h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6225 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.