Ossobuco de vedella guisat
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg de carn de jarret de vedella en talls de 2 cm d'ample amb l'os (uns 4 talls)
- 30 g de mantega
- 3 Pastanagues mitjanes
- 2 Cebes
- 1 Tomàquet madur
- 200 ml de vi blanc sec
- 500 ml de caldo de carn
- Farina
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre mòlt
- 2 Fulles de llorer
- Una branqueta de farigola
4 racions
Elaboració
Salpebrem i enfarinem els talls de carn de vedella.
En una cassola de fang, hi posem la mantega i un raig d'oli d'oliva.
Marquem els talls de vedella a la cassola, vigilant que no es cremi la farina.
Traiem la vedella. La reservem.
En la mateixa cassola, hi posem les cebes tallades a grills, i les pastanagues a rodanxes una mica grosses. Ho deixem coure uns 10 o 15 minuts.
En una olla a part, reduim el vi blanc amb el llorer i la farigola. Quan no faci olor d'alcohol, hi afegim el brou de carn.
Posem els talls de vedella a la primera cassola, i hi afegim el tomàquet sencer. Barregem bé tots els ingredients.
Cobrim la cassola amb el brou, que hem preparat amb el vi, el llorer i la farigola. Ho salem. Tapem la cassola i ho deixem coure, uns 90 minuts a foc suau, fins que la vedella sigui tendra del tot.
Finalment, agafem una mica de brou de vedella i triturem part de la ceba, pastanaga ,…fent com una salsa.
Servim un jarret de vedella d’uns 2 cm d'ample amb l'os per persona, amb la salsa per sobre i amb trossos de ceba i pastanaga.
Ja es pot servir.
1h 50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4573 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.