
Quiche de bolets i gambes
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Fulla rodona de pasta de full
- 1 Bossa de bolets congelats trossejats
- 1 Bossa de gambes pelades congelades (+- 250 g).
- 3 Ous
- 2 Porrus grossos.
- 30 g de mantega
- 300 cc de nata líquida de cuinar.
- Sal, pebre blanc i nou moscada.
- 4 Alls i julivert.
- Conyac
4 racions
Utensilis
Wok o paella
Motlle baix de 20-22 cms
Elaboració
En un wok o paella hi posem els bolets congelats i els remenam, fins que es descongelin i treguin tot el suc, que l'eliminarem. Afegim un raig d'oli d'oliva, i els saltegem amb un parell d'alls trossejats i quan estiguin gairebé cuits, hi afegirem una mica de julivert picat, i un bon raig de conyac remenant fins que s'evapori. Seguir indicacions de temps de cocció dels bolets indicats a la bossa. Reservam en un bol. Sofregim les dues cebes trossejades amb un raig d'oli i la mantega, fins que estigui daurat, però sense cremar-se. En una paella, posem les gambes pelades, ja descongelades, amb dos alls trossejats, i un raig de conyac (saltegem uns 3 minuts). En un bol, hi posem els tres ous sencers i els batem bé. Hi afegim la nata líquida, una mica de sal i pebre, i ratllem nou moscada al gust. Ho barregem bé. Un motlle baix de d'uns 20-22 centímetres de diàmetre, el freguem amb una mica de mantega perquè no s'enganxi. Hi posem la pasta de full, ajustant-la bé per tots costats. Barregem els bolets amb el sofregit de porru i les gambes, i ho passem pel wok o paella un parell de minuts perquè quedin ben mesclats. Ho aboquem dins el motlle, mirant que quedi ben repartit per tots costats. Poc a poc hi afegim la barreja de nata i ou, fins que quedi tot cobert. Posem el forn a 200 graus en posició = i ho coem entre 20 i 25 minuts, fins que veiem que la pasta de full està de color torrat. Ho deixem una estona dins el forn apagat perquè acabi de quallar. Ho deixem refredar una estona. A mi particularment m'agrada menjar-ho tebi, però també es bo fred. Espero que us agradi!
1h
Notes
La recepta l'he preparat amb bolets congelats, però també pot fer amb bolets frescos (una barreja de rovellons i llenega blanca i negra està boníssim!).
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3789 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.