Pastís d'aniversari
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per thermomix
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un iogurt natural
- 2 mesures de iogurt de sucre
- 1 mesura de iogurt d'oli de girasol
- 3 mesures de iogurt de farina (mitja mesura, uns 40 g, ha de ser de Maicena)
- 3 ous
- Pell de llimona ratllada
- Un sobre de llevat
Per decorar:
- 100 g de Xocolata amb llet
- 50 g de xocolata negra
- 30 g de crema de llet
- 30 g de mantega
- 400 g de nata muntada ensucrada
8 racions
Utensilis
Un motllo rodó d'uns 25 cm. de diàmetre
Elaboració
Mentre comencem a preparar el pa de pessic, encenem el forn a 180 graus.
Separem els rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu.
Barregem els rovells amb el sucre i a continuació afegim l'oli, el iogurt, i la pell de llimona ratllada.
Barregem la farina amb el llevat i la incorporem a la barreja.
Afegim les clares muntades, incorporant-les amb suavitat (d'abaix a dalt) per tal que no baixin.
Si utilitzem la Termomix, posem tots els ingredients per ordre i reservem dues clares que muntarem a punt de neu. Treiem la massa de la Tremomix i afegim les clares.
Tirem la barreja dins un motllo engrassat i el posem a coure al forn a 160 graus, encenent la part de sota del forn, durant uns 40 minuts.
Si no ha quedat daurat per sobre, posem l'aire calent o el forn a dalt i a baix, durant 3 o 4 minuts, vigilant que no es torri massa.
Treiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar.
El podem girar per tal que ens quedi ben pla per poder-lo decorar.
Tallem el pa de pessic per la meitat i fem una marca a un costat per poder-lo tornar a posar bé. El farcim amb la nata i tapem.
Posem la xocolata a trossos i la crema de llet en un pot. La posem al bany maria fins que estigui desfeta. Li afegim la mantega i remenem bé fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats.
Cobrim el pastís amb la xocolata por sobre i pels costats. Deixem refredar.
El decorem al nostre gust.
1h
Notes
La nata ha de ser consistent. Jo he comprat una tarrina de nata muntada ensucrada congelada. Fa que el pas'tis quedi molt suau,
Per decorar el pastís, jo he fet una estrella amb paper, buida per dins, l'he posat dalt del pastís i hi he tirat per sobre sucre llustre amb un colador.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6866 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.