Sopa de peix de Lourdes d’Arenys de Munt
Categoria:
Sopes i cremes
Estació: primavera estiu hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Espines, caps o vísceres de peix
- Peix de roca (escórpora, serrano,…)
- 2 Talls de rap
- 4 Gambes vermelles petites
- Un grapat de petxines
- Un grapat de musclos de roca
- Trossets de sípia i calamar
- 2 Tomàquets
- 1 Ceba petita
- 1 All
- 200 g d'arròs
- Aigua
4 racions
Elaboració
Piquem l'all, la ceba i un tomàquet.
Fregim la ceba i l'all en la mateixa olla on farem la sopa. Hi afegim les gambes perquè vagin donant gust. Hi afegim l’altre tomàquet i ho fregim una mica més vigilant que no se'ns enganxi. Finalment hi afegim el peix. Ho cobrim amb aigua.
Ho deixem bullir 30 minuts, que quedi ben concentrat el gust. Colem el peix i reservem l'aigua a l'olla.
Del peix que hem colat en triem, per una banda tot el que es pugui menjar: musclos, trossets de peix de roca, trossets de rap, els cap i cossos de les gambes i les espines i restes de peix.
En una paella fregim les petxines en una mica d'oli fins que s'obrin. Les treiem de la closca i les reservem.
Agafem les restes de gambes i espines i les passem pel colador xinès per treure'n tota l'essència. El suc que surti l'aboquem a l'aigua de la sopa, amb tota la resta d’ingredients (nets de closques, caps, espines,…)
Per últim bullim l'arròs en l'aigua uns minuts, que no quedi massa cuit uns 10 minuts. Tastem i salem si cal.
Ja podem servir la sopa.
55min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2881 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.