Escudella de fredolics amb galets i pilota
Categoria:
Sopes i cremes
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per fer la pilota:
- 200 g de Carn picada de porc
- 100 g de Carn picada de vedella
- 1 Ou
- 1 All
- Julivert
- 1 Cullerada de pa ratllat
- Farina
- Sal
Pel caldo de galets:
- 2 Litres de caldo de pollastre casolà
- 200 g de galets
Pels fredolics:
- 200 g de Fredolics
- Oli d'oliva
- 2 Alls
- Sal
4 racions
Elaboració
Del caldo de galets:
En una olla, hi posem els dos dos litres de caldo.
Quan bull, hi tirem els galets i ho deixem coure entre 10 minuts i 20 minuts, en funció del que indica el paquet que depèn del tamany dels galets.
De la pilota:
Batem l'ou.
Pelem l'all i el piquem amb el julivert, en un morter.
Salem la carn de porc i la de vedella.
En un bol gran barregem la carn de porc i vedella, l'ou batut, l'all i el julivert ben picat i la cullerada de pa ratllat .
Amb les mans ben netes, amassem tots els ingredients fins que quedin ben barrejats.
Llavors fem una pilota allargada, com de rugbi, amb la massa. Si ho prefereixes, però, pots fer pilotetes petites.
Posem una mica de farina en un plat i enfarinem la pilota o pilotetes.
Ara ja només cal que posem a bullir la pilota o pilotetes al caldo, entre 30 minuts i 45 minuts, abans que acabi de fer-se el caldo.
Dels fredolics:
Netegem el bolets. Laminem els alls .
En una paella amb una mica d'oli, saltem els fredolics amb els alls laminats, fins que deixin anar l'aigua, uns 10 minuts. Els salem una mica i els reservem.
Uns 5 minuts abans que acabi de fer-se el caldo, hi tirem els fredolics.
Per emplatar:
En un plat fondo, hi tirem el caldo de galets amb els fredolics i les pilotetes petites.
Ho servim ben calent.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2732 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.