Coca de gambes i surimi
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
Per a la massa:
- 1 Ou
- 100 ml d'Aigua tèbia
- 30 ml d'Oli d'oliva
- 300 g de Farina
- 1 Culleradeta de sal
Per al farciment:
- 250 ml de Salsa de tomàquet casolana
- 300 g de Gambes pelades crues
- 2 Alls
- Julivert
- 12 Palets de surimi
- Formatge ratllat
Altres per adornar:
- Maduixes
- Canonges
2 racions
Elaboració
De la massa:
Barregem la farina amb la sal, fem un forat al centre i hi posem l'ou batut, l'aigua i l'oli d'oliva.
Amassem bé fins que tinguem una massa homogènia. La tapem amb paper film i la deixem reposar durant 30 minuts. Transcorregut aquest temps, l'estirem amb l'ajuda d'un corró, fins que quedi ben fina. La posem en una safata de forn, amb paper vegetal i l'anem acompanyant amb els dits cap les vores, per donar-li la forma de la safata.
Del farciment:
Fem una picada amb les dents d'all, el julivert, un pessic de sal i una mica d'oli d'oliva. La barregem amb la gambes.
Coem a foc lent durant 10 minuts.
Ho escorrem i reservem juntament amb el surimi tallat a rodanxes.
Prenem la salsa de tomàquet, la barregem amb les gambes i el surimi reservats.
Estenem la barreja sobre de la massa de la coca.
De la cocció:
Empolvorem amb formatge ratllat. Preescalfem el forn a 250 º.
Posem la safata al forn.
Posem al forn a 250 º durant 20 minuts.
Adornem la coca amb maduixes i canonges
Es pot menjar freda o calenta.
1h 10min
Notes
Surimi (すり身?) és una paraula d'origen japonès que fa referència al producte creat a partir de peixos de carn blanca o aviram. Els filets de peix s'esmicolen i s'esbandeixen repetides vegades fins a formar una pasta gelatinosa. Després aquesta pasta es barreja amb additius com ara midó, clara d'ou, sal, oli vegetal, sorbitol, sucre, proteïnes de soja i altres condiments. Un cop processat, s'empaqueta i es congela. El surimi és una rica font de proteïnes de fàcil digestió, usat per preparar diversos menjars processats.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1890 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.