Vitello tonnato (vedella amb salsa de tonyina)
Categoria:
Carns
Típica de: Itàlia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Tros de tall rodó de vedella d'uns 750 g
- 1 Ceba
- 75 cc de vi blanc sec
- 1 Fulla de llorer
- 1 Tomàquet
- Sal i pebre mòlt
- 200 g de salsa maionesa
- 1 Llauna de tonyina
- Una mica de suc de llimona
- 6 Anxoves
- Julivert picat
3 racions
Elaboració
Posem a coure la carn sense lligar i salpebrada en una olla amb aigua freda que la cobreixi, amb la ceba pelada i tallada a quarts, el vi, el tomàquet sencer i la fulla de llorer.
Ha de coure a foc moderat uns 50 minuts. Si a mitja cocció li falta una mica de líquid, s'hi pot afegir aigua calenta.
Quan la carn està cuita, s'escorre i s'espera que estigui completament freda per tallar-la a làmines fines. Va molt bé el ganivet elèctric.
Es prepara la salsa barrejant a la maionesa, la tonyina esmicolada, el suc de llimona, les anxoves i el julivert.
Ha de quedar una salsa una mica líquida. La carn se serveix en una plàtera plana, procurant que la salsa la cobreixi bé. Aquesta carn se serveix completament freda. Es pot acompanyar amb una mica d'amanida (enciam, escarola i tomàquets petits).
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2047 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.