Croquetes negres de calamars
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Croquetes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1/2 Kg de Calamars
- Les bossetes de la seva tinta
- 1 Porro mitjà
- 1 All tendre
- 150 g de Farina de blat
- 500 ml de Llet
- Sal i pebre
- Nou moscada
- 2 Ous
- Pa ratllat
- Oli d'oliva
6 racions
Elaboració
Netegem els calamars i separem la bossa de la tinta. Reservem la tinta.
Els deixem a l’escorredora per treure l’excés d'aigua. Separem les potetes i les aletes. Els tallem molt finets.
Netegem el porro i el piquem finet.
En una paella fonda, perquè ens hi càpiguen tots els ingredients, hi posem l’oli, hi afegim el porro picat.
Ho deixem coure fins que estigui rosset.
Tot seguit, hi afegim els calamars trinxats, que passem per la paella.
Els donem un parell de voltes amb una cullera de fusta. Deixem coure, uns 2 minuts.
En aquest moment, hi afegim la farina i ho remenem amb la cullera de fusta, s'han barregin bé tots els ingredients, ens ha de quedar una mica daurada.
Llavors, hi afegim la tinta.
Tot seguit, hi afegim la llet, que hem escalfat prèviament, ho salpebrem, hi posem una mica de nou moscada i, ho remenem fins que la massa es desenganxi de les parets de la paella.
Posem la massa en una plata untada lleugerament amb mantega, la deixem refredar i reposar. La tapemamb film de cuina.
Perquè ens surtin unes bones croquetes és millor que es refredi i reposi la massa unes 7 o 8 hores.
Finalment, quan la massa estigui reposada, anem partint la massa i l'hi donem una forma maca, amb les mans enfarinades.
Les passem per ou batut i el pa ratllat.
Les fregim amb suficient oli d’oliva calent, té que fumejar, anem retirant quan estiguin daurades i les posem en un plat en el que hem posat paper de cuina que absorbeixi l'excés de l'oli.
Les hem de menjar just després de fregir-les.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1713 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.