Ous "bocage"
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Remenat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 patates grans de forma allargada
- 90 gs de mantequilla
- 1 formatge quadrat semi
- 1 manat de julivert
- 6 ous
- Sal fina
- Pebre en gra recent mólt
6 racions
Elaboració
Escalfar el forn a temperatura elevada. Rentar bé les patates en un raspall assecar-les bé.
Posar les patates a coure al forn, remenan amb freqüència fins que el seu interior quedi molt tou.
Retirar les patates del forn però sense apagar-lo, tallar les dues extremitats i amb una culleradeta fer un buit en el seu interior, evitant traspassar de part a part.
Esmicolar la polpa recollida; posar la meitat d'ella en una caçoleta afegir 60 gs de mantega i el formatge semi, assaonar amb sal i pebre.
Rentar el manat de julivert, escórrer, i picar-ho finament sobre la barreja anterior.
Barrejar molt bé amb una forquilla a foc molt lent fins que la preparació prengui un aspecte cremós.
Col · locar les patates verticalment en una font guarnir el fons de la patata amb el farciment anterior, després trencar un ou dins de cada patata.
Escampar-gruyere ratllat, posar la resta de la mantega a fondre, ruixar les patates amb aquesta mantega fosa.
Ficar la font al forn calent de 6 a 8 minuts, els ous han de coures però han de quedar tous; servir immediatament de retirar-los del forn a la mateixa font de cocció
Notes
La preparació es de 30 minuts
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1607 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.