Îles Flottantes en crema de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Crema de Xocolata:
- 1 culleradeta de fècula de blat de moro (Maizena)
- 4 dl de llet
- 1 dl de crema
- 1 rovell d'ou
- 1 ou
- 2 cullerades de sucre
- 1 paquet de sucre de vainilla
- 100 g de xocolata negra, picada
- Plàstic de cuina transparent
Îles Flottantes:
- 1 clara d' ou
- 1 mica de sal
- 25 g de sucre
- ½ taronja, la ratlladura
- Ratlladura de taronja per decorar.
- Plàstic de cuina transparent
4 racions
Elaboració
Crema de xocolata:
En una cassola barreja la maizena amb la llet, afegeix la resta dels ingredients fins al sucre de vainilla. Tot remenant constantment amb un batedor cou a foc mitjà fins que comenci a espessir. Afegeix la xocolata, i deixa que es fongui mentre de tan en quan el vas remenant. Deixa refredar, remenant sovint. Tapa amb plàstic transparent de cuina i posa a refredar de 2-3 hores a la nevera.
Îles Flottantes:
Abans de servir bat a punt de neu, amb la sal, la clara d’ou.
Empolvorar amb el sucre, i segueix batent fins que la barreja brilli. Afegeix la ratlladura de taronja.
En una olla gran bull 2 a 3 litres d'aigua.
Amb la clara d’ou batuda forma " illes" (francès Îles) amb dues culleres, i les poses a coure en l'aigua gairebé bullint, cou durant 3-4 minuts, donant-los la volta un cop, treu i escorre.
Reparteix la crema de xocolata en gots, decora amb les Îles Flottantes i serveix immediatament.
En lloc de preparar crema de xocolata, es pot fer crema de vainilla
La crema es pot preparar 1 o 2 dies al davant. Cobreix i guarda a la nevera.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2648 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.