Pastís d'ametlla

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 ous
  • 200g de sucre
  • 50g de mantega
  • 50g de farina
  • 250g d'ametlla mòlta, com per a panellets
  • 50g de conyac
  • 1/2 sobre de llevat

Per al guarniment:

  • 100g d'ametlla crua laminada
  • 25g de sucre llustre
  • Un motlle de paret baixa i demuntable

8 racions

Elaboració

Poseu els ous sencers en un bol amb el sucre i els munteu a punt de cinta.
S'hi afegeix la mantega fosa i tèbia.
A poc a poc i anem afegint l'ametlla molta , la farina i el llevat.
Al final de tot s'hi posa el conyac.
Surt una massa més aviat consistent.
Es prepara un motlle amb mantega i farina, perquè no s'enganxi i s'hi aboca la massa.
Ho posem al forn, ja calent, a 160º, durant 25 minuts.
Ràpidament obrim el forn, hi posem les ametlles laminades, ho espolsem amb el sucre llustre i unes gotetes d'aigua i ho tornem a posar al forn uns 10 minuts més.
Els últims tres o quatre minuts podem ajudar al pastís a agafar color amb una miqueta de gratinador.
Es treu del forn i abans de passar-lo a la plàtera de servei el deixem refredar una mica.

45min

Per


Recepta de cuina de Pastís d'ametlla

Pastís d'ametlla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8166 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: