Pastís d'ametlla
Categoria:
Postres i dolços
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 4 ous
- 200g de sucre
- 50g de mantega
- 50g de farina
- 250g d'ametlla mòlta, com per a panellets
- 50g de conyac
- 1/2 sobre de llevat
Per al guarniment:
- 100g d'ametlla crua laminada
- 25g de sucre llustre
- Un motlle de paret baixa i demuntable
8 racions
Elaboració
Poseu els ous sencers en un bol amb el sucre i els munteu a punt de cinta.
S'hi afegeix la mantega fosa i tèbia.
A poc a poc i anem afegint l'ametlla molta , la farina i el llevat.
Al final de tot s'hi posa el conyac.
Surt una massa més aviat consistent.
Es prepara un motlle amb mantega i farina, perquè no s'enganxi i s'hi aboca la massa.
Ho posem al forn, ja calent, a 160º, durant 25 minuts.
Ràpidament obrim el forn, hi posem les ametlles laminades, ho espolsem amb el sucre llustre i unes gotetes d'aigua i ho tornem a posar al forn uns 10 minuts més.
Els últims tres o quatre minuts podem ajudar al pastís a agafar color amb una miqueta de gratinador.
Es treu del forn i abans de passar-lo a la plàtera de servei el deixem refredar una mica.
45min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8166 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.