Bunyols de la Clareta la "gallega"
Categoria:
Postres i dolços
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 3 o 4 pomes (millor poc àcides)
- Oli d'oliva
Per a la pasta d'arrebossar:
- 150 g de farina de blat de moro
- 1/2 sobre de llevat
- Un raig d'aigua amb gas
- Un polsim de sal
Per a la crema:
- 500 ml de llet
- 25 g de farina de blat de moro
- 4 rovells d'ou
- 125 g de sucre
- 1 canonet de canyella
- Pell de llimona
- Sucre morè
4 racions
Elaboració
En un bol hi posem la farina, la farina de blat de moro, la sal, el llevat i l'aigua amb gas i remeneu-ho amb un batedor. Després, pelem la poma, la tallem a rodanxes i la passem per farina,
els arrebossem amb la pasta d'arrebossar i els fregim en la paella amb oli calent.
Quan estiguin dauradets, els retirem i reservem sobre paper absorbent.
Per fer la crema:
Posem la llet, la pell de llimona i la canyella en un cassó i l'escalfem al foc.
Quan arrenqui el bull, el retirem del foc i deixem infusionar.
Mentrestant, posem en un bol els rovells d'ou i el sucre i els barregem bé amb un batedor.
Tot seguit, hi afegim la farina de blat de moro i ho tornem a barrejar bé.
Finalment, colem la llet, la posem en un cassó juntament amb la barreja de rovells i sucre i ho deixem coure, sense parar de remenar, fins que tinguem una crema una mica espessa.
Per acabar el plat:
Emplatem els bunyols, hi posem la crema per sobre i el sucre morè, ho cremem amb un bufador.
Ja es poden servir els bunyols de la Clareta "gallega".
Ho podem acompanyar amb una bola de gelat de canyella (opcional).
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1305 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.