Morro de bacallà amb salsa de romesco i allioli gratinat
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 talls gruixuts de morro de bacallà remullat
- 1 pot de romesco casolà
- 2 dents d'all sense pelar
- Farina blanca
- Oli d'oliva
- Un raig de vi blanc
- Allioli
- Una mica de sucre
2 racions
Elaboració
Eixugem molt bé el bacallà, amb un drap o paper absorbent, abans d'enfarinar i fregir.
Enfarinem el bacallà i el fregim amb oli d'oliva, per fer-ho esperem que l'oli estigui ben calent però que no arribi a fumejar.
El fregim fins que estigui ben daurat. El reservem i colem l'oli.
Amb una part de l'oli del bacallà, fregim el romesco juntament amb les dents d'all i l'anem trossejant amb una espàtula de fusta.
Al cap d'un minut hi afegim un raig de vi blanc, una mica de sucre i deixem reduir uns minuts.
Un cop reduït el vi, posem el romesco al fons de la safata que després anirà al forn. Damunt col·loquem els talls de bacallà i per últim els hi posem una cullerada d'allioli.
Ja ho podem gratinar. Al enfornar, opcionalment, sota els talls de bacallà hi podem posar una
rodanxa de patata. Ja es pot servir.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1854 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.