Terrina d'oca a l'estil "Royal"

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 oca
  • 3 Escalunyes
  • 8 Dents d'all
  • 3 Pastanagues
  • Una branqueta d'api
  • 2 Porros
  • 2 Cebes
  • 1 Bouquet de farigola
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Litre de brou de caça
  • 1 Gotet de brandi
  • 1 Gotet de vi ranci
  • Una mica de farina
  • Vinagre
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva verge extra

12 racions

Elaboració

Obrim l'oca i la netegem. Reservem el fetge, el cor, els pulmons, la sang i ho remullem amb un gotet de brandi.
Tallem l'oca a trossos i els posem a dessagnar amb aigua, sal i una mica de vinagre. La desossem i la reservem amb oli i espècies. Dessagnada l'oca, l'escorrem i daurem els trossos més magres en una paella amb oli d'oliva verge extra. La retirem i reservem. La resta de l'oca la guardem per fer un bon brou.
A la mateixa paella, saltegem les verdures/hortalisses amb el buquet d'herbes. Guardem la meitat de les escalunyes i alls.
Hi afegim la farina i l'oca reservada.
Hi afegim també el vi ranci. Ho deixem reduir una mica i hi afegim el suc de caça.
Pre-escalfem el forn a 180 graus. En una safata de forn, hi posem les verdures/hortalisses amb el buquet d'herbes i l'oca.
Ho deixem coure unes 2 hores.
Acabada la cocció, desossem l'oca i triturem la carn amb la batedora. Triturem també molt fi les hortalisses. Reservem la carn i les hortalisses triturades. Les hortalisses serviran de base del plat per emplatar.
Posem a coure la resta d'escalunyes i alls. Un cop cuit, hi afegim el cor, els pulmons i el fetge picat petit. Ho saltegem a foc viu i hi afegim la sang amb el brandi, ho coem durant 2 minuts i ho barregem amb la carn d'oca desossada i triturada. Hi afegim una mica de suc de la seva cocció.
Obtenim una massa de carn d'oca picada i una salsa molt fosca que reservem.
Amb un motlle, muntem les terrines amb la carn d'oca picada.
Emplatem posant a la base del plat les hortalisses triturades i a sobre una terrina per persona amb la salsa fosca per sobre.

3h


Recepta de cuina de Terrina d'oca a l'estil "Royal"

Terrina d'oca a l'estil "Royal".

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1436 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: