Terrina d'oca a l'estil "Royal"
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 1 oca
- 3 Escalunyes
- 8 Dents d'all
- 3 Pastanagues
- Una branqueta d'api
- 2 Porros
- 2 Cebes
- 1 Bouquet de farigola
- 1 Fulla de llorer
- 1 Litre de brou de caça
- 1 Gotet de brandi
- 1 Gotet de vi ranci
- Una mica de farina
- Vinagre
- Sal i pebre
- Oli d’oliva verge extra
12 racions
Elaboració
Obrim l'oca i la netegem. Reservem el fetge, el cor, els pulmons, la sang i ho remullem amb un gotet de brandi.
Tallem l'oca a trossos i els posem a dessagnar amb aigua, sal i una mica de vinagre. La desossem i la reservem amb oli i espècies. Dessagnada l'oca, l'escorrem i daurem els trossos més magres en una paella amb oli d'oliva verge extra. La retirem i reservem. La resta de l'oca la guardem per fer un bon brou.
A la mateixa paella, saltegem les verdures/hortalisses amb el buquet d'herbes. Guardem la meitat de les escalunyes i alls.
Hi afegim la farina i l'oca reservada.
Hi afegim també el vi ranci. Ho deixem reduir una mica i hi afegim el suc de caça.
Pre-escalfem el forn a 180 graus. En una safata de forn, hi posem les verdures/hortalisses amb el buquet d'herbes i l'oca.
Ho deixem coure unes 2 hores.
Acabada la cocció, desossem l'oca i triturem la carn amb la batedora. Triturem també molt fi les hortalisses. Reservem la carn i les hortalisses triturades. Les hortalisses serviran de base del plat per emplatar.
Posem a coure la resta d'escalunyes i alls. Un cop cuit, hi afegim el cor, els pulmons i el fetge picat petit. Ho saltegem a foc viu i hi afegim la sang amb el brandi, ho coem durant 2 minuts i ho barregem amb la carn d'oca desossada i triturada. Hi afegim una mica de suc de la seva cocció.
Obtenim una massa de carn d'oca picada i una salsa molt fosca que reservem.
Amb un motlle, muntem les terrines amb la carn d'oca picada.
Emplatem posant a la base del plat les hortalisses triturades i a sobre una terrina per persona amb la salsa fosca per sobre.
3h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1436 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.