Lluç a la muselina d'alls
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per el lluç:
- 4 lloms de lluç
- Oli d’oliva verge
- 5 dents d’alls
Per la muselina d’alls:
- 1 ou
- 1 clara d’ou
- L’oli de confitar el lluç
- Els alls confitats
- Unes cullerades de llet
- Sal
4 racions
Elaboració
Del lluç:
En un cassó gran hi posem oli d'oliva verge amb els dents d'all pelats. Ho coem a foc molt lent sense que arribi a bullir l'oli. Passats uns 8 minuts hi afegim els lloms de lluç.
Deixem els lloms uns 5 minuts perquè es confitin. Reservem els lloms confitats.
De la muselina d’alls:
Deixem temperar l’oli de confitar el lluç.
En el got de la batedora hi posem l'ou, una mica de sal, els alls confitats sense pell, una mica del oli de confitar el lluç i les cullerades de llet.
Ho batem i hi anem afegint la resta d’oli fins aconseguir una mena maionesa lleugera.
Al final hi afegim la clara d’ou que tindrem muntada a punt de neu, ho barregem en compte, per no abaixar-les i ho reservem a la nevera.
Per acabar el plat:
Posem els lloms de lluç en una safata de forn i per sobre distribuïm un parell de cullerades de muselina. Introduïm la safata al forn que tindrem pre-escalfat a 180º amb el gratinador i ho deixem uns minuts perquè es gratini.
Finalment emplatem els lloms de lluç amb la muselina d'all per sobre.
Sota el lluç hi podem posar unes rodanxes de patata que hem cuit i reservat.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2456 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.