Escarola amb romesco i bacallà
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una escarola ben blanca, 100 grams de bacallà degudament dessalat, oli d'oliva verge, i sal.
- Per la salsa: un pebrotet de romesco, sis avellanes i sis ametlles torrades, una mica de pebre vermell, un all, una llesqueta petita de pa fregit, un got d'oli d'oliva verge, sal i uns pinyons (a gust).
4 racions
Utensilis
Un bol de vidre, got gran i batedora manual.
Elaboració
Posarem l'escarola en aigua freda una hora més o menys. L'escorrerem i reservarem en un bol gran, millor de vidre.
Hi afegirem el bacallà tallat a trossets petits (esqueixat).
Salsa: Posarem una mica d'oli en un got de batedora. Hi afegirem la polpa del pebrot de romesco degudament escaldat, l'all cru, el pa fregit, les avellanes i ametlles, el pebre vermell i els pinyons. Ho batrem tot, anant afegint poc a poc la resta de l'oli, fins que quedi una pasta fina.
Posaem aquesta salsa per sobre l'escarola i bacallà que hem reservat, i ho deixarem una mitja hora perquè tot s'empapi bé dels gustos.
30min
Notes
Es pot decorar amb tomaquetes petitones i unes anxoves amb oli (de qualitat), olives negres, o raves tallats en forma de flor.
Etiquetes: M'agrada Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8769 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.