Llaminera farcida
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues llamineres de porc senceres
- 150 gr. de pernil dolç
- 8 talls de formatge tipus gouda o similar
- Tires de pebrot del piquillo o escalivada
- 10-12 talls de bacó fumat tallat ben prim
- Cebes mini
- Xampinyons mitjans
- Tomàquets tipus Cherry
- Un copa de brandy
6 racions
Elaboració
Obrim les llamineres per la meitat, aplanant-les,però sense acabar de tallar del tot.
Salpebrem per dins.
Omplim la llaminera amb llesques de pernil dolç doblegades, a sobre el formatge, i les tires de pebrot del piquillo, d'una punta a l'altre de la llaminera.
Amb els talls de bacó fumat, tanquem la llaminera, i si cal, amb escuradents, la cosim per tres o quatre punts, perquè no es desfaci. Hem de procurar que quedi ben tancada perquè no s'escapi el formatge quan es fongui.
En una safata de forn, hi posem oli d'oliva, i a sobre les dues llamineres, i pels costats, anem omplint de cebetes, xampinyons i tomaquets Cherry.
Abans de posar-ho al forn, mullem la carn i les verdures amb el brandy.
Ho posem al forn a 180 graus, i sovint, amb una cullera anem agafant la barreja d'oli amb el brandy de la safata i anem mullant per sobre les llamineres i les verdures perquè no es ressequin.
El temps va en funció de si agrada la carn més cuita o més al seu punt, en principi, l'indicador per una cocció normal, és quan el bacó està torrat.
Un cop acabat, es treuen els escuradents, i es pot tallar a talls o a trossos.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5055 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.