Calçots al forn amb romesco

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Entre 20 i 30 calçots
  • Oli

Per la salsa de romesco:

  • 1 tomàquet gran
  • 1 cap d'all sencera
  • 1 nyora
  • 100 gr. d'avellanes torrades i pelades
  • 50 gr. d'ametlles torrades i pelades
  • Pessic de pebre vermell picant (al gust)
  • Sal, oli, vinagre (poquet), i vi blanc

2 racions

Elaboració

Elaboració calçots:

Netejar, traient aquesta primera capa que tenen ja sol venir amb terra. Li tallem les arrels i una mica de la fulla verda i passem sota l'aixeta per deixar-los nets.
Deixem que s'escorrin i els col • loquem sobre la safata del forn i els posem un chorrín d'oli per sobre.
Portem al forn preescalfat a 200 º i posem 20 minuts i els donem la volta. Tornem a posar-los altres 20 minuts més o fins que en prémer el calçot, aquest no deixi anar el juguillo que té.

Elaboració salsa de romesco :

Rostir al forn (escalivar) els tomàquets i els alls fins que estiguin molt tovets, gairebé 1 hora, a foc mitjà. Això va millor fer-ho la nit anterior.
Posar en remull les nyores en aigua (2 o 3 minutets) i s'estoven. Quan estigui la carn tendra raspar amb un ganivet per treure la carn. Reservar l'aigua del remull.
Moldre les ametlles i avellanes. Tirar els alls i els tomàquets pelats, la carn de les nyores, el pebre vermell, la sal, l'oli i una mica de vi blanc (opcional). Triturar tot. Queda molt espès, provar per a rectificar sabors i rebaixar amb una mica d'aigua del remull de les nyores i / o una mica més de vi blanc.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

27563 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: