Ànec amb peres
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1 ànec de 2 kg
- 4-5 peres
- 2 cebes
- 1 tomata petita
- 3/4 l de brou (o aigua)
- 50 g de barreja de pinyons, avellanes, ametlles i nous
- 1 galeta Maria
- 1 copa de brandy
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Demaneu a la carnisseria que us tallin l'ànec a trossos petits.
Primer de tot, es salpebren i s'enfarinen lleugerament (espolsant-ne la farina sobrant).
En una cassola amb un bon raig d'oli, es fregeixen fins que quedin ben rossos.
A continuació s'hi afegeix una copa d'un bon brandy, es flameja i es deixa reduir.
Tot seguit, es retiren els trossos d'ànec i es reserven. Es retira l'excés de greix de la cassola.
Aleshores, es prepara el sofregit amb la ceba tallada ben petita i la tomata. Es corregeix de sal (i un pols de sucre per eliminar l'acidesa de la tomata).
Quan el sofregit estigui al punt, es passa pel túrmix fins que quedi ben fi.
Es torna el sofregit a la cassola, i s'incorpora el brou (o aigua) bullint, diluint-ho bé fins que quedi una salsa ben fina.
A continuació, s'afegeix l'ànec procurant que quedi cobert per la salsa. I es deixa coure 10 minuts a foc fort, i després es redueix el foc al mínim per a què vagi fent "xup-xup" fins que l'ànec sigui tendre. (Unes dues hores aproximadament).
Mentrestant, es prepara una picada amb la barreja de fruits secs, i la galeta. (Si cal, per lligar-la una mica, afegir-hi alguna cullerada del brou).
S'afegeix la picada i les peres senceres a la cassola, i es deixa coure a foc baix fins que estiguin fetes (una mitja hora més).
2h 40min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4092 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.