Fricandó de vedella (recepta de la sogra )

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 talls ( o 3 si son petits ) de la part de la ¨llata¨ per persona.
  • 3 cebes mitjanes
  • Farina
  • Canyella en pols
  • Sal
  • Oli de oliva
  • 1 pot de Llaneges, jo ni poso 2.
  • Un grapadet de moixernons dessecats

4 racions

Utensilis

Cassola de fons gruixut

Elaboració

Posarem els moixernons amb aigua per que se hidratin.
Esmicolarem la ceba ben petita i reservarem.
En la cassola que farem la carn i posem un bon raig de oli i el escalfem.
Salem cada tall de carn, li posem una mica de canyella i els enfarinem.
Els fregim, ben espolsats, uns trenta segons per banda i els reservem.
Amb el mateix oli sofregim la ceba, que salarem, afegirem un rajolí de aigua i deixarem coure, tapada, a foc suau fins que estigui transparent.
Repartirem la carn per damunt de la ceba, la cobrirem amb aigua calenta, salarem , afegirem els moixernons escorreguts i courem tapat a foc suau.
Anirem remenant, amb molt de conte, de tan en tant.
Quan casi estigui cuita abocarem les llaneges escorregudes i o deixarem acaba de coure.
I ja podrem emplatar i sucar- i pa.

2h

Notes

Es pot acompanyar de unes patates, mal tallades, fregides.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2902 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Josep Mª Grau Cañellas diu:
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem per la mitat, a banda fregim o bullim uns pèsols , quan estiguin ho ajuntem al suc amb els ous tallats i ho fem bullir tot junt una estona, i ja tindrem un segon plat.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: