Rovellons del terme d'Arenys de Munt a la brasa
Categoria:
Altres
Dieta: baixa en greixos
Estació: estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de rovellons del terme d’Arenys de Munt.
- 4 grans d’all
- 1 branqueta de julivert
- Oli d’oliva
- Sal
4 racions
Utensilis
Una graella.
Elaboració
Es netejen els rovellons per sobra amb un drap sense aigua i per sota on hi ha les llàmines es bufen bé .
Es posen sobre la graella per anar a la brasa, primer amb la cua cap avall i molt poc oli. Depend del tamanys dels rovellons, els anem girant, cua cap amunt.
Quan els anem tenint amb la cua amunt i tirem una mica de picada d’all i julivert ( només una mica) , oli al forat de la cua i una mica més d’oli a les llàmines. També podem posar sobre les llàmines una mica d’all laminat sense julivert.
A mí, particularment, m'agraden més sense julivert, així tenen més gust de rovellons.
Normalment , es fan en uns 7 o 8 minuts, segons la mida dels mateixos. Els més petits els anem traient abans i els posem en una safata tapada perquè no es refredin. En l’últim momento els hi podem donar un toc més de brasa , si estan freds.
Nota: Dic del terme d'Arenys de Munt com puc dir Vallgorguina, Sant Iscle de Vallalta, etc. No es poden comparar amb els dels Pirineus que tenen molt poc gust.
15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1775 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.