Cua de bou desossada al vi negre
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per olla a pressió
Dieta: hipocalòrica
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una cua 1,5 Kg en trossos
- 1 branca d’àpid
- 2 pastanagues grans
- 3 dents d’all
- 1 ceba gran
- 1 parell de porros
- 1 fulla de llorer
- 1 tomàquet gros
- Farina
- Pebre negre en gra 15 / 20 grans. Boles
- Pebre negre molt
- ½ litre de vi negre de qualitat
- ¼ litre de caldo de verdures
- Oli i sal
1 ceba, 1 ou i 1 patata per l’acompanyament:
- *Ceba caramellitzada
- *Trocet de truita de patata
4 racions
Elaboració
-Tallem les verdures en juliana i salpebrem.
-Posem en un cassó gran les verdures i la carn més el pebre en gra i ho cobrim amb el vi.
-Ho deixem macerant 24 hores a la nevera.
-Després de les 24 hores procedim a fer la cua.
-Separem la carn de les verdures.
-En una olla, colem el vi.
-En una olla a pressió, hi posem oli , enfarinem la carn i quan l’oli és calent , la daurem perquè així retingui els líquits i no perdi sabor ( marcar o segellar la carn ).
-Per acompanyament del plat, fem una mica de ceba caramal.litzada i com un trocet de truita de patata.
-Reservem la carn.
-Amb el mateix oli de segellar la carn , pochem les verdures de la maceració.
-Deixem reduir i hi posem el tomàquet sense pell ni llavors ratllat i ho tornem a deixar reduir.
-Incorporem la carn a les verdures I tomàquet i el vi de la maceració juntament amb el caldo de verdures fins cobrir les peces de carn.
-Tapem l’olla a pressió i deixem coure fins que l’olla piti. Uns 15 minuts.
-Desprès de 30 minuts més, parem el foc i deixem que l’olla perdi tot el vapor.
-Comprovem la cocció i reservem la carn.
-Passem el suc restant i les verdures per el xinès i tornem a incorporar-ho a la carn aquesta en una cassola per tal de fer-li l’últim xup-xup, moment que aprofitarem per comprovar el punt de sal i el de cocció per si fos necessari coure-ho una mica més.
-Per acompanyament del plat, fem una mica de ceba caramel•litzada i un trocet de truita de patata ( no explico com es fa ).
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3198 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.